Lexus | Debrecen

A tisztán elektromos hajtású UX 300e

ELEKTROMOS LEXUS

lexus uxe

Városi crossover

 

ISMERJE MEG AZ ELEKTROMOS HAJTÁSÚ UX MODELLT!

Nyomja meg a 'Start' gombot, ragadja meg a finoman kidolgozott kormánykereket, és máris ízelítőt kap a Lexus első elektromos járművének (EV) különleges személyiségéből. Induljon útnak a városban, és tapasztalja meg a dinamikus, egyenletes gyorsítás és a magabiztos kanyarvétel élményét. Az UX modellek nagyvárosi megjelenéséhez társuló fejlett elektromotor legnagyobb teljesítménye 150 kW (204 LE), a maximális 300 Nm forgatónyomaték pedig késlekedés nélkül rendelkezésre áll.

EV RENDSZER

Elektromotor

150 kW (204 LE) maximális motorteljesítmény, 300 Nm azonnal rendelkezésre álló forgatónyomaték.

 

Elektromos hatótávolság

Az 54,3 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor feltöltésével több mint 305 km (WLTP)* tehető meg.
*Előzetes információ az WLTP mérési ciklus szerint

 

Elektromos teljesítmény

Az autó álló helyzetből 7.5 másodperc alatt gyorsul 100 km/óra sebességre, végsebessége pedig 160 km/óra - és mindez 0 g/km CO2-kibocsátás mellett.

 

first electric bg2

"A hibrid elektromos járművek fejlesztése terén eltöltött, csaknem 20 évnyi úttörő szerepvállalás után a lexus örömmel mutatja be első tisztán elektromos hajtású járművét."

Takashi Watanabe, az UX főmérnöke

2019 lexus uxe presales key features

A VADONATÚJ UX 300e

JAPÁN DIZÁJN ÉS NAGYFESZÜLTSÉGŰ DINAMIKA

Az új UX 300e utasterének kialakítása azt a tradicionális japán 'engawa' építészeti koncepciót követi, amely zökkenőmentes átmenetet teremt a külvilág és a belső tér között. Ez a különleges megközelítés könnyebben érzékelhetővé teszi az új elektromos jármű külső méreteit, leegyszerűsítve a szűk városi utcákon való manőverezést. A vezetői környezet pihentető és letisztult: az összes fontos információ a vezető közvetlen közelében jelenik meg, a kezelőszervek pedig kézre esnek (a középkonzolon még egy ötletes tenyértámaszt is kialakítottunk, amelybe beépítettük az audiorendszer kezelőszerveit.)

2019 lexus uxe presales key features

MERÉSZ FORMATERV

Az új Lexus UX 300e merész, új stílusban testesíti meg az elektromos mobilitást; jó példa erre a drámai hatású, jellegzetes Lexus hűtőmaszk, a sportos vonalvezetés és a 17 colos könnyűfém keréktárcsák. Az autó szellős, mégis biztonságot sugárzó, fényűző utasterét a japán 'engawa' építészeti koncepció ihlette, amely elmossa a határvonalat a külső és a belső terek között.

TAKUMI KÉZMŰVES MESTERMUNKA

A világszínvonalú minőség érdekében az UX 300e a Lexus díjnyertes Kyushu üzemében készül, ahol a gyártást Takumi mesteremberek felügyelik. A részletekbe menő gondosság és figyelem az autó minden pontján tetten érhető, a kézzel polírozott fényezéstől kezdve a külvilágtól hermetikusan elzárt légtérben összeszerelt elektromotorokon át a tradicionális japán 'sashiko' varrással készített bőrülésekig. A gyártósor végén az UX 300e minden egyes példányát ismételten ellenőrzik, így az autó kizárólag tökéletes állapotban hagyhatja el az üzemet.

ELEKTROMOS TELJESÍTMÉNY

Az új UX 300e dinamikusan vezethető, és rendkívül pontosan irányítható; ez a magabiztosság a jármű alacsony súlypontjának, valamint a megerősített vázszerkezetből és akkumulátor-csomagból adódó, kiemelkedő szilárdságnak köszönhető. Az üzemmódválasztó segítségével a vezető mindig a pillanatnyi igényeihez szabhatja az autó menetdinamikáját, és személyes vezetési stílusához igazodva négy féküzemmód közül választhat.

AKKUMULÁTOR-TECHNOLÓGIA

A két feltöltés között több mint 400 km (NEDC)* hatótávolságot biztosító lítium-ion akkumulátor fejlesztése során arra a páratlan tapasztalatra támaszkodtunk, amelyre a 2004 óta eladott, több mint 1,6 millió öntöltő hibrid jármű fejlesztése és gyártása során tettünk szert. Ugyancsak az elektromos hajtástechnológiák terén elért, piacvezető szerepünknek köszönhető, hogy a Lexus forradalmian újszerű technológiáinak - például a teljesítmény-szabályozó egységnek, az akkumulátor-vezérlő rendszernek vagy az elektromotornak - a megbízhatóságát és kifinomultságát több millió kilométeren át tökéletesítettük. *Előzetes információ az NEDC mérési ciklus szerint

ZÖKKENŐMENTES KAPCSOLÓDÁS

A 13 hangszórós Mark Levinson audiorendszer egy élő koncertélményhez mérhető hangzást biztosít; a 10,3 colos Lexus prémium navigációs rendszer és a Lexus Link online szolgáltatások kezelésére az érintőpad szolgál. Az ösztönösen használható Lexus Link olyan praktikus funkciókat kínál az elektromos autó tulajdonosának, mint a távolból vezérelt töltési folyamat, a klímaberendezés távvezérlése, vagy a töltőállomás-kereső.

FEJLETT BIZTONSÁGI BERENDEZÉSEK

Az UX 300e alapfelszereléseként kínált, legújabb generációs Lexus Safety System + biztonsági csomag olyan funkciókat tartalmaz, mint az ütközést megelőző biztonsági rendszer, az aktív sávtartást segítő rendszer, a gyalogosok és jelzőtáblák éjszakai észlelését megkönnyítő automatikus távfény, a közlekedési tábla felismerő rendszer, valamint az adaptív sebességtartó automatika.

UX 300e GALÉRIA

Lépjen be a kivételes kényelem és kézműves kidolgozás világába, ahol kézzel varrott bőrborítású műszerfal, fűthető bőrülések és igényes részletmegoldások várják Önt!