A megújult UX 300E

Világpremier

A MEGÚJULT UX 300E

Bemutatkozik a megújult, tisztán elektromos Lexus UX 300e, mely több mint 40%-kal 450 km-ig megnövelt utazótávolságot és 16,7 kWh/100 km energiahatékonyságot biztosít.

 

Az elektrifikáció úttörője

A megújult UX 300e a Lexus első sorozatgyártású akkumulátoros elektromos járművének (BEV) továbbfejlesztett változata. Az autó nagy népszerűségnek örvend jellegzetes városi kompakt crossover felépítése, kiváló kezelhetősége, kiemelkedő vezetési élménye és csendessége okán, amelyeket csak egy BEV tud ilyen minőségben nyújtani. A megújult verzió több mint 40 százalékkal, 450 kilométerre növelt hatótávolságot és 16,7 kWh/100km energiahatékonyságot biztosít.

uttoro

 

vezetesi elmeny

A vezetési élmény mélységei

Az autóban minden körülmények között kiváló kapcsolat van a lassítás, a kormányzás és a gyorsítás között.  Az alacsony súlypont az akkumulátorcsomag padló alatti elhelyezésének, a hátulra alapfelszereltségként beépített nagy teljesítményű lengéscsillapítóknak, valamint az optimális EPS- és gátló-hangolásnak köszönhető. Az eredmény éles és kifinomult menettulajdonságok, még jobb vezetési élménnyel, fokozottabb közvetlenség és gyorsabb reakciók.

 

Lexus safety system +

Az ütközést megelőző biztonsági rendszer - amely a kerékpárosokat nappal, a gyalogosokat pedig éjszaka is felismeri - még tovább fejlődött, immár a kereszteződésben, kanyarodás közben is képes felismerni az érkező autókat és gyalogosokat. Emellett vészhelyzeti kormányasszisztenssel is felszereltük az autót, valamint a jármű képes önmagától lassítani, ha a közeledő kanyar szöge indokolja azt.

lss

 

Az UX 300e hatótávolsága jelentősen nőtt és igazodott a vásárlók életstílusához. Tovább folytatjuk majd a fejlesztéseket a karbonsemleges társadalom megvalósítása érdekében.

Mitsuteru Emoto, vezető mérnök

 

 

csatlakozas

Minden eddiginél nagyobb csatlakozást kínál

Megújult a multimédia rendszer és a csatlakoztatott szolgáltatások is. A nagyobb és kiemelkedően jó felbontású, 12,3" érintőképernyő mellett a rendszert egy intuitív, könnyen használható felülettel láttuk el. A csatlakoztatott navigációs rendszer az online felhőben található térképinformációkat használja a forgalmi információk valós időben történő megosztásához és a parkolóhelyek aktuális elérhetőségének megmutatásához.

Az Apple CarPlay™ és az Android Auto™* rendszereknek hála számos okostelefonos alkalmazást a járműben képernyőjén keresztül is elérhet és kezelhet. Az Apple CarPlay™ támogatja a Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolatot is a hagyományos USB-kapcsolaton kívül.

Egy előre beállított aktiváló szó kimondásával (pl. "Szia Lexus!") a hangvezérlés funkció bekapcsolható anélkül, hogy meg kellene nyomni egy gombot, vagy le kellene halkítani a zenét. Ezenkívül a rendszer képes felismerni a társalgási nyelvet is, így egyszerű mondatokkal is lehet irányítani.

 

Vezessen kompromisszumok nélkül

Fejlett kezelhetőség

A műszerfal területének formáját és kapcsolóelrendezését az érintőképernyős kijelzővel együtt optimalizálták. A konzol USB A-porttal is rendelkezik a nagy felbontású hangforrások lejátszásához, két USB-C porttal az eszközök töltéséhez, valamint egy megvilágított tálcával, amelyen egy nagy okostelefon is elfér.

fejlett kezelhetoseg

 

 

Lexus UX300e galéria