RZ 450e

Mindent a vezetésért

 

A vezetés új formája

Az RZ lenyűgöző teljesítménnyel rendelkezik a nagy precizitású nyomatékszabályozásának köszönhetően, míg az akkumulátor optimális elhelyezése révén ideális súlyeloszlással és azonnali reakcióképességgel bír. A koncepció a "The Natural" nevet viseli, és a DIRECT4 összkerékhajtási rendszeren alapul, amely a vezetés stílusnak és útviszonyoknak megfelelően szabályozza az első és a hátsó hajtást. Olyan vezetési élményt kínál, amelynek segítségével a jármű azonnal reagál a vezető akaratára, ezzel még magasabb szintre emelve a Lexus Driving Signature filozófiát.

a vezetes uj formaja

 

fejlett iranyithatosag

Fejlett irányíthatóság

A Lexus világában elsőként bemutatkozó One Motion Grip* rendszer és a fejlett irányíthatóságot kínáló yoke kormány még szorosabbra fűzi az ember és az autó közötti kapcsolatot, miközben valódi mechanikus kapcsolat nincs is a kormány és a kerekek között – csupán elektronikus jelekkel kommunikálnak egymással. Ennek köszönhetően az információáramlás minősége és sebessége is tovább fejlődött. A One Motion Grip lenyűgöző manőverezhetőséget és teljesítményt ad a pilóta kezébe, mindemellet redukálja a kerekek és a fékek felől érkező szükségtelen vibrációkat.

 

*A One Motion Grip designja jelenleg is tervezés alatt áll. Előreláthatólag 2025-ben lesz elérhető.

 

Valódi összkerékhajtás

A DIRECT4 – amely a Lexus kínálatában először lesz elérhető – az újonnan kifejlesztett e-Axle motorokkal együtt folyamatos, precíz irányítás alatt tartja a négy kerék hajtását. A vezetési körülmények és az útviszonyok nem befolyásolják a rendszer teljesítményét, mely a talajterhelés alapján választja ki a megfelelő beállításokat, ezzel lenyűgöző vezetési élményt biztosítva a pilóta akaratának megfelelően. Az olyan fontos információk, mint a kanyarsebesség és a kormányzási szög, segítenek optimalizálni a hajtóerő eloszlását.

valodi osszkerekhajtas

 

dedikalt platform

Dedikált platform

Az RZ 450e a Lexus életében először használ dedikáltan BEV platformot (e-TNGA), ezzel alapvetően jobb teljesítményt és örömteli vezethetőséget biztosítva a modell számára. A platform fokozott stabilitást és menetkényelmet nyújt, méghozzá az akkumulátor padlóba helyezésével, amely alacsony súlypontot és tehetetlenségi nyomatékot tesz lehetővé.

 

 

Tekintse meg közelebbről az RZ 450e izgalmas új dizájnját és úttörő megoldásait!

LEXUS RZ 450e galéria