LEXUS NX

ÉLJE ÁT A PILLANATOT!

LEXUS NX

Merész formák, átütő erejű öntöltő és plug-in hibrid hajtásláncok, lélegzetelállító teljesítmény, amely minden pillanatban többet és többet kínál. Az új Lexus NX mindent túlszárnyal!

 

 

kategoriaelso

KATEGÓRIAELSŐ HIBRID ÉS PLUG-IN HIBRID HAJTÁSLÁNCOK

Az új Lexus NX plug-in és öntöltő hibrid hajtása mögött a Lexus 15 évnyi kutatásával és fejlesztésével megszerzett műszaki tudása és tapasztalata áll. Kiváló teljesítményjellemzők és gyorsulás, kategóriaelső fogyasztás és környezetbarát működés. A hajtáslánc egyáltalán nem vesz el hasznos helyet az utastértől vagy a csomagtartóból, így a kifinomult NX volánja mögött a nagysebességű autópályás utazás vagy a vidéki szerpentin-kanyargás is különleges élvezet. Az NX 450h+ új mércét állít a plug-in hibridek világában. Nem csupán a több, mint 64 kilométeres tisztán elektromos városi hatótáv, hanem a 306 lóerős teljesítmény és a kiváló gyorsulás is kiemeli a tömegből.

 

LEXUS SAFETY SYSTEM +

A legújabb Lexus Safety System + rendszer olyan, mintha saját másodpilótája lenne, aki minden körülmények között vigyáz Önre – legyen szó városi, vagy autópályás közlekedésről, nappali vagy éjszakai körülményekről, kereszteződésekről, kanyarokról vagy éppen sávváltásról. A balesetmegelőzés terén új korszakot nyitó technológiákkal dolgozó ütközést megelőző biztonsági rendszerrel bármerre is indul, biztos lehet benne, hogy a legmodernebb technológiák segítik és vigyáznak Önre.

safety system plus

 

tazuna

Tazuna vezetőtér

Az elsőként az LF-30 tanulmányban leleplezett lenyűgöző Tazuna koncepció az új NX utasterében is bemutatkozott. Az NX új vezetőterét úgy alkották meg, hogy fokozza a vezetési élményt azzal, hogy az Ön számára a lehető legközvetlenebb kapcsolatot biztosítja az úttal a kormánykeréken keresztül. Hasonlóan ahhoz, ahogyan a lovas kapcsolódik lovához a vezetőszáron keresztül - ezt jelenti a japán Tazuna kifejezés. Érzékeit a Takumi kézművességgel megalkotott részletek kényeztetik, az ajtókárpitok finom részleteitől kezdve egészen a bőrülések illatáig.

 

Lexus link csatlakoztatott szolgáltatások

A Lexus Link alkalmazás a csatlakoztatott szolgáltatások új világát nyitja meg, melyek hozzájárulnak az egyedi ‘Omotenashi’ élmény megtapasztalásához. Ezek a szolgáltatások a következők:

  • Távirányítású klíma: Az NX modellekben felszereltségtől függően elérhetők a a légkondícionáló beállításai, a kormányfűtés, az ülésfűtés és a kabin hőmérsékletének beállítása távirányítással.
  • Távirányítású zárás: Zárhatja, vagy nyithatja autóját az alkalmazáson keresztül.
  • Vezetési információk: nyomon követi az utazásait és a vezetési stílusát, illetve rögzíti üzleti útjait.
  • Hibrid vezetési tréner: Segít, hogy még hatékonyabban tudja vezetni hibrid autóját.
  • Saját autó keresése: megállapítja Lexusának helyzetét és elvezeti hozzá.
  • eCare: lehetővé teszi, hogy megszervezze NX modelljének szervizalkalmait és karbantartását.
lexus link

 

lexus link 2

Lexus link csatlakoztatott szolgáltatások

  • Hibajelzések: segít beazonosítani és értelmezni minden hibajelzést, és hogy mit kell tennie ezekben az esetekben.
  • Jármű állapota: értesíti Önt, ha nyitva hagyta autójának ablakait, vagy elfelejtette lekapcsolni a fényszórókat. Ellenőrizheti azt is, hogy autója zárva van-e.
  • Baleseti asszisztens: A baleset súlyosságától függően értesíti a hatóságokat.
  • Akkumulátor őr: nyomon követi autója 12 Voltos akkumulátorának töltöttségi szintjét.

 

Fedezze fel az új NX modellt

Vegye át az irányítást, és fedezze fel a vadonatúj NX minden részletét! Online utazásunkon az Ön kezében van az irányítás.

 

premium hibrid garancia

Prémium hibrid garancia

Célunk, hogy ügyfeleink várakozásait minden területen felülmúljuk, legyen szó modelljeink látványos formavilágáról, a luxus új szintjét képviselő prémium kidolgozottságáról, a jövőbemutató technológiákról, vagy épp autóink legendás megbízhatóságáról és az azokhoz kínált szolgáltatásokról.


E szellemiség jegyében dolgoztuk ki Ön számára Prémium Hibrid Garancia programunkat, mely nem csak öntöltő hibrid modelljeinkre, hanem a plug-in hibrid modellekre is érvényes.Vegye át az irányítást, és fedezze fel a vadonatúj NX minden részletét! Online utazásunkon az Ön kezében van az irányítás.

 

 

Tiszta élmények

Az új Lexus NX a márka elektromosítás terén szerzett 15 évnyi úttörő tapasztalatát felhasználva kínál kimagasló plug-in hibrid és öntöltő hibrid hajtásláncokat. A lenyűgöző teljesítményt és gyorsulást kategóriaelső üzemanyag-hatékonyság és alacsony károsanyag-kibocsátás teszi még teljesebbé. Mindez nem kíván kompromisszumot a csomagtér és az üzemanyagtartály méretét illetően, így az autó könnyedén veszi a hosszú országúti és autópályás szakaszokat is.

 

Vezessen magabiztosan

Ragadja meg az új Lexus NX kormányát, és érezze azonnal az elektrifikált teljesítmény és mozgékonyság nyújtotta élményeket. A csendes működés, a fejlett aerodinamika és az alacsony súlypont még erősebb kapcsolatot biztosít Ön és az autó között. Kanyarodáskor vagy gyorsításkor érezheti a hajtáslánc, az új, merevebb platform és a kiemelkedően precíz kormányzás csodás összjátékát. A dinamikus viselkedés egyaránt képes fokozni az izgalmakat, vagy éppen a nyugalmat is. Ezt fejezi ki filozófiánk is: Lexus Driving Signature.

vezessen magabiztosan

 

premium kezelhetoseg

Prémium kezelhetőség

Helyezkedjen el az egyedülálló (Tazuna) vezetőtér pazar üléseiben, amelyeket úgy terveztek, hogy intuitív módon kapcsolják össze a vezető körül elhelyezett összes kulcsfontosságú kezelőszervet és műszert, valamint a hatalmas head-up kijelzőt (HUD), amely a legnagyobb a kategóriában. A kifinomult teljesítmény, az irányíthatóság és a legfontosabb információk mind könnyen elérhetők. Az utastérben a híres Lexus Takumi mesterek részletgazdag munkája ébreszti fel az érzékeket az ajtóbetét elegáns felületén és a kiváló bőrülések csábító illatán keresztül. A kormányt markolva úgy érezheti, hogy egy gyeplőt tart a kezében: a finom kis mozdulatokra is precíz válasz érkezik, szinte mintha előre tudná az autó, hogy mi lesz a következő lépés. Tökéletes kidolgozás, hogy többet élhessen át minden pillanatban.

 

 

AZ NX FORMAI FILOZÓFIÁJA

Az új Lexus NX egy új evolúciós korszak kezdetét jelöli, amely megmutatja, hogyan újulhat meg a formanyelv, miközben hű marad az eredeti, merész és kifinomult formákat, valamint csúcstechnológiát ígérő filozófiához. Az eredeti NX avantgárd stílusa megmaradt, de a formákat tovább csiszolták, hogy még érettebb és kifinomultabb benyomást keltsen az autó. A dinamikát és mozgékonyságot sugalló arányok rögtön erős érzelmeket váltanak ki. A funkcionális szépség pedig a letaglózó megjelenés és a menetkomfort, a stabil kormányzás, valamint a kiváló teljesítmény elegyeként segít még jobban átélni minden pillanatot.

 

 

 

Az NX formai filozófiája

Merész belépő

A keskenyebb, kisebb méretű hűtőrács fejlesztésénél az autó dinamizmusának kihangsúlyozását tartották szem előtt. A kecsesebb, U-alakú elemek kialakítása művészi mintázatot alkot. A részletgazdagon kidolgozott, L betűt formázó nappali menetfények a LED fényszórókkal karöltve éles, letisztult megjelenést eredményeznek.

meresz belepo

 

lenyugozo reszletek

Az NX formai filozófiája

Lenyűgöző részletek

Az egységet alkotó hátsó lámpatest fejlett formai megoldása nem csupán magával ragadó, hanem aerodinamikai szempontból is hatékony. A búrán elhelyezett bordázat csökkenti a légnyomás-változások hatását és kiváló stabilitást nyújt vezetés közben. A hátsó lökhárítót körbeölelő alsó szoknya mélységet ad az elemnek, amivel tovább erősíti a sportos, dinamikus megjelenést.

 

Az NX formai filozófiája

Merész formaterv

A kontrasztos elemek kombinációjának köszönhetően a formaterv minden szemszögből más benyomást kelt. Az ügyesen kidolgozott karaktervonalak és a hosszúkás, sportautókra emlékezetető motorháztető magabiztos kiállást kölcsönöz az új NX-nek. Mindegy, hogy álló helyzetben vagy éppen mozgásban van, azonnal érezni fogja az autó egyedi megjelenésén keresztül sugárzó magabiztosságot és kifinomultságot.

meresz formaterv

 

kapcsolatban van az uttal

Az NX formai filozófiája

Kapcsolatban van az úttal

A kiszélesített kerékjárati ívek nagyobb, akár 20” keréktárcsáknak is tökéletesen megfelelnek. A feketére fényezett, teljesítményt sugárzó 10 küllős keréktárcsák a városi kifinomultság összetéveszthetetlen megjelenését nyújtják.

 

 

A KÉPESSÉGEK ÚJ GENERÁCIÓJA

Az új Lexus NX platform intelligens szolgáltatások sorát hozta el, beleértve a fejlett, felhő alapú navigációt, amely az autó adatkommunikációs modulján keresztül működik. Ez valós idejű utazási információkkal és közlekedési eseményekkel képes szolgálni okostelefon használata nélkül, köszönhetően az autóhoz járó négyéves adatcsomagnak, amelyet tartalmaz az ár. A működés pontosan olyan egyszerű és gördülékeny, mint egy táblagép esetében.

 

e latch

Technológia az Ön szolgálatában

E-LATCH

A japán Shoji ajtók kecsessége ihlette az új NX e-Latch funkcióját, mely csupán egy egyszerű, könnyed mozdulatot kíván az ajtók elektronikus nyitásához. Ez a funkció a holttérfigyelővel kombinálva biztosítja a biztonságos kiszállást segítő rendszert (SEA), mely segít megelőzni az ajtó nyitása által okozott baleseteket.

 

Technológia az Ön szolgálatában

Quad-LED AHS

A lenyűgöző, Quad LED fényszórók minden eddiginél letisztultabb megjelenést eredményeznek. A lámpatestet a Lexus jellegzetes L-alakú nappali menetfényei emelik ki. A Bladescan funkcióval kiegészült AHS ( mátrix fényszóró) lényege, hogy a LED forrásból eredő fény két, nagy sebességgel forgó tükörpengére vetül, majd egy lencsén át világítja meg az úttestet. Mivel a rendszer könnyebben ki tudja terjeszteni a fényszóró hatótávolságát, olyan pontokat is meg tud világítani, amelyek a hagyományos rendszerekkel nehezen láthatók.

quad led

 

hud

Technológia az Ön szolgálatában

Head up display (HUD)

A szélvédőre kivetített vezetési információ technológiáját először a vadászrepülőgépeknél használták. A Head Up Display segítségével a vezetési információk színesen és nagy felbontásban jelennek meg közvetlenül a látóterében, ezzel olyan fontos adatokat Ön elé varázsolva, mint a navigációs rendszer utasításai vagy a figyelmeztető jelzések. Az éles és tiszta megjelenésnek köszönhetően a rendszer napsütésben is kiválóan használható. Felszereltségtől függően a Head Up Display rendszer személyre szabható és különböző vezetői profilokhoz rendelhető hozzá.

 

Technológia az Ön szolgálatában

Még nagyobb központi kijelző

A multimédia rendszer alapfelszereltségének részeként 9,8"-os, tükröződésmentes érintőképernyőt és kiegészítő gombokat kínálunk a gyakran használt funkciókhoz való intuitív hozzáférés érdekében. A Special Edition felszereltségtől elérhető 14" kijelző az egyik legnagyobb a kategóriában. A nagyfelbontású képernyő kristálytiszta megjelenítést biztosít minden környezetben, miközben CPU-jának (központi feldolgozó egységének) teljesítménye 3,6-szor gyorsabb, mint a jelenlegi rendszeré. A zökkenőmentes használat érdekében tökéletesen elhelyezett érintőképernyő az osztott képernyő funkcióval olyan menüpontokhoz biztosít hozzáférést, mint az audio, a navigáció vagy a klímabeállítások.

meg nagyobb kijelzo

 

lexus link

Technológia az Ön szolgálatában

Lexus Link alkalmazás

Minden eddiginél több funkció érhető el távirányítással a Lexus Link alkalmazáson keresztül: a csatlakoztatott szolgáltatások új világát teremtettük meg a különleges ‘Omotenashi’ élmény érdekében. Intelligens és személyre szabható funkciók segítik Önt egy helyi töltőpont vagy egy parkolóhely megtalálásában, a szervizalkalmak szervezésében, az autó távirányítású nyitásában vagy zárásában, az utastér hőmérsékletének beállításában vagy akár a vezetési stílusának javításában.

 

Technológia az Ön szolgálatában

Mindig naprakészen

Az új Lexus NX minden eddiginél széleskörűbb csatlakozási lehetőségeket kínál. Felhőalapú navigáció, újgenerációs, gyorsabb, valamint könnyebben használható multimédia rendszer biztosítják, hogy mindig "csatlakozva" érezhesse magát.

naprakesz

 

hangvezerles

Technológia az Ön szolgálatában

Hangvezérlés

A kéz nélküli irányítás még sosem volt ennél egyszerűbb, köszönhetően a Lexus NX "Hey Lexus" hangvezérlésének. A mesterséges intelligencia és a felhő alapú információk összjátékával a Lexus hangvezérlés megkíméli Önt a gombok keresgélésétől, és lehetővé teszi, hogy teljes mértékben az útra koncentráljon. Az újonnan kifejlesztett "Hey Lexus" hangvezérlés képes megérteni a köznyelvet és az olyan kijelentések kontextusát, mint az "Éhes vagyok" vagy a "Fázom". A Lexus hangvezérléssel több mint 100 különböző módon tud kommunikálni, beleértve a navigáció, a telefon vagy a jármű beállításait - mindezt anélkül, hogy le kéne vennie a kezét a kormányról.

 

Technológia az Ön szolgálatában

Távolról, egyszerűen

A Lexus Link alkalmazás segítségével okostelefonjáról nyithatja vagy zárhatja autóját. Emellett, akár az utastér hőmérsékletét is beállíthatja már az utazás előtt, hogy az NX felfűtve vagy lehűtve, teljes kényelemet kínálva álljon az Ön rendelkezésére.

tavolrol egyszeruen

 

akku feltoltve

Technológia az Ön szolgálatában

Akkumulátor feltöltve

A vezeték nélküli mobiltöltő 50 százalékkal gyorsabb, mint korábban. Az új NX-ben az Android Auto elérhető vezetékes összeköttetéssel, míg az Apple CarPlay funkció immár vezetékes kapcsolat nélkül is rendelhető.

 

Technológia az Ön szolgálatában

Töltés ütemezése

Az NX 450h+ plug-in hibrid felhasználói a Lexus Link alkalmazáson keresztül ellenőrizhetik az akkumulátor állapotát, vagy időzíthetik és állíthatják be a töltést. Ez egy ideális funkció annak érdekében, hogy olyan napszakban tölthesse autóját, amikor az a leggazdaságosabb.

toltes utemezes

 

 

 

Vadonatúj NX galéria