Lexus | Debrecen

Hírlevél feliratkozás

Podcastban mesélt a márka vezető dizájnere a jövő elektromos Lexusainak formavilágáról

A Lexus fejlesztőmérnökei a legapróbb részletekig megvizsgálták a világ legzöldebb luxusautógyártójának zászlóshajója, az LS felsőkategóriás csúcslimuzin menettulajdonságait, kényelmét és csendjét befolyásoló tényezőket. Az ezt követően általuk eszközölt finomítások jóval túlmutatnak a felfüggesztés és a csillapítóelemek finomhangolásán: a módosítások a gumikat és az üléseket is érintették, így a már eddig is a kézműves kidolgozás, a kifinomultság, a luxus és a precizitás legmagasabb szintjét nyújtó Lexus LS tökéletesebb lett, mint valaha.

Lexus LF 30 2Lexus Debrecen

A LEXUS ELEKTROMOS JÖVŐJÉNEK FORMÁI: PODCAST IAN CARTABIANÓVAL, A MÁRKA VEZETŐ FORMATERVEZŐJÉVEL

Lexus LF 30 4Lexus Debrecen

Ian Cartabiano, a Lexus európai formatervező központja, a Nizzában működő ED2 elnöke és vezetője az ausztrál “The Mentor” című podcast-sorozat egyik adásában mesélte el, hogyan is inspirálja a Lexus-féle merész formatervezés a kreativitást és az újításra való törekvést.

 

Cartabiano a műsorvezetővel - a Lexus márkanagyköveteként is tevékenykedő ausztrál üzletemberrel, Mark Bourisszal - folytatott beszélgetésben a sikeres Lexus LC kupé formái kapcsán avatta be a hallgatókat a munka néhány izgalmas részletébe. Arról is beszélt, hogyan folyik az a széleskörű előkészületi és kutatómunka már ma az márka európai formatervezési központjában, amely a jövő elektromos Lexus modelljeinek formáit készíti elő. Utóbbiak közé tartozik a Lexus LF-30 nevű elektromos hajtású tanulmány, amely Cartabiano szerint tökéletesen megtestesíti mindazt, amit a márka “merész formatervezésnek” nevez. A kaliforniai születésű Cartabiano az amerikai Art Center College of Design iskolában szerzett diplomát, és ezután azonnal a Lexus kaliforniai Calty Design Centerében kezdett dolgozni. Ő vezette a később LC kupé néven bemutatott Lexus LF-LC tanulmány és a 2018-as Lexus LF-1 Limitless prototípus formatervezési munkáit is. 2018 óta ő a világ legzöldebb luxusautómárkájaként ismert Lexus elnöke.

Lexus LF 30 16Lexus Debrecen

Az ötven perces beszélgetés során a hallgatók bepillantást nyerhettek az LF-LC és az LC kupé tervezésének folyamatába, valamint megtudhatták, hogy a Lexus új formairányzatát bevezető újdonságok milyen módon kapcsolódnak a Toyota elnöke, Akio Toyoda által tömören megfogalmazott, és mára legendássá vált célkitűzéshez: “nincs több unalmas autó.” Cartabiano az elektromos hajtások és az elektromobilitás jelentette kihívásokról, valamint az általuk elhozott új formatervezési lehetőségekről is beszélt. Kifejtette: ő és csapata különösen sok energiát fektetett abba az átfogó munkába, amely során a jövő társadalmának mindennapi szükségleteit és a vevők ezzel összefüggő elvárásait kutatták. Ezek a tanulmányok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Lexus tervezői gárdája gazdagon felszerelt, látványos és élvezetesen vezethető autókat alkothasson a jövő számára. A podcast teljes anyaga ingyenesen meghallgatható itt: Ian Cartabiano: Brave Design with Lexus (omny.fm), valamint elérhető a Spotify és Podcast One rendszerében.

Lexus LF 30 31Lexus Debrecen

Lexus LF 30 20Lexus Debrecen

Lexus LF 30 27Lexus Debrecen

Lexus LF 30 28Lexus Debrecen