2024. április 29.

A Lexus közepes méretű prémium SUV-jának jellegzetes megjelenést kapott, látványos fekete visszapillantó tükrökkel, kilincsekkel, tetősínekkel, díszlécekkel és hűtőráccsal még markánsabbá tett új kivitele elviszi a prémium autózás élményét a város határain kívülre is.

A 15 milliméterrel megemelt felfüggesztés, a megnövelt hasmagasság, és az új, 18 colos mattfekete könnyűfém tárcsákra került terepabroncsok nem csupán a jobb kilátást segítik elő, hanem a járt utakról való magabiztos letérést is lehetővé teszik. Mindezt persze stílusosan tehetjük meg: a Lexus NX Overtrail kiviteléhez ugyanis exkluzív szaharabézs metálfényezés és fekete-khaki kombinációjú utastér jár. Az új felszereltséget a Lexus NX öntöltő hibrid elektromos és a plug-in hibrid elektromos kiviteléhez is választhatjuk.

 

Lexus NX Overtrail 2

 

A Lexus NX Overtrail kivitelét azzal a céllalt tervezték meg, hogy az autó tulajdonosa az országutat elhagyva, természetközeli helyeken autózva is magabiztosan autózhasson. Az Overtrail felszereltségi szint természetesen nem csinál durva terepjárót az NX-ből, hanem egyedi stíluselemekkel és fejlesztésekkel mutatja meg a modell céltudatos, prémium arculatát, és földutakon is biztosítja a zökkenőmentes haladást.

 

Lexus NX Overtrail 3

 

Az NX Lexus Next Chapter formanyelve új perspektívát kap a megemelt felfüggesztéssel és az új tervezésű, 18” könnyűfém keréktárcsák felszerelésével, amelyeken vaskos terepgumik feszítenek. Egységes fekete fényezést kaptak a külső tükörházak, az ajtókilincsek, a kerékjárati ívek és a tetősínek, de feketék lettek az ablakkeretek és a keréktárcsák is – utóbbiak matt fényben pompáznak. Az orsó formájú hűtőrács extra hangsúlyt kap a fényes, fémesen megmunkált kerettel és mintázattal. Ezek a részletek mutatós kontrasztot alkotnak az új szaharabézs fényezéssel, amely egy homokszínű, metál árnyalat, és kizárólag az Overtrail változathoz érhető el (de mellette hat másik szín is elérhető az új kivitelhez).  Különlegességként az autó hátulján a LEXUS felirat szürke színben jelenik meg. Exkluzív megjelenés jellemzi az utasteret is: az első sportülések fekete szintetikus bőrrel kárpitozást kaptak, khaki színű, testhez simuló párnázással. Az ajtókárpitok és a középkonzol tárolódoboza szintén a külsőhöz illő khaki színben pompáznak, a természetes kőzetrétegek mintázatát felelevenítő Geo Layer díszbetétekkel.

 

Lexus NX Overtrail 5

 

A felfüggesztés 15 milliméteres megemelésével 1675 milliméterre nőtt a jármű teljes magassága, és emellett természetesen nőtt a hasmagasság és tovább javult a kilátás a vezetőülésből. A hasmagasság a növekedéssel immár 200 mm, így az Overtrail változat a durvább utakat is könnyedén veszi. A dinamikus menetteljesítményt extra hátsó merevítésekkel fokozták. Az Omotenashi vendégszeretet szelleméhez hűen a Lexus olyan funkciókkal szerelte fel az NX Overtrail változatot, amelyek kényelmessé, pihentetővé és zökkenőmentessé teszik az életet az utastérben. A légkondicionáló rendszer például fejlett nanoe-X levegőminőséget javító technológiát alkalmaz, amely apró vízmolekulák trillióit küldi a légkondicionáló rendszerbe. Ez bizonyítottan felveszi a harcot a baktériumok, vírusok, penészgombák és rossz szagok ellen, miközben hidratáló hatásával segít felfrissíteni az utasok haját és bőrét. Az utastér környezete a hangulatvilágításnak hála javítja az utasok közérzetét is. Ez gyengéd, indirekt megvilágítást biztosít a lábtérben, az ajtópaneleken és a középkonzolon, ráadásul 64 különböző színt tud megjeleníteni. Ezek közül 14-et a Lexus úgy állított össze, hogy a természet által inspirált különböző hangulatokat tükrözze. Az új Overtrail változat mindkét NX hajtáslánccal elérhető: az NX 350h öntöltő hibrid elektromos és  az NX 450h+ plug-in hibrid elektromos kivitellel is.

 

Lexus NX Overtrail 6