Lexus | Debrecen

Hírlevél feliratkozás

Különleges installációval készül a Design Miami 2021 mobilitási partnereként a Lexus

 

A Lexus immár negyedik éve a Design Miami autóipari partnere, idei installációjának középpontjában a Lexus elektrifikált, karbonsemleges jövő víziója áll. A Lexus LF-Z koncepciója által inspirált kiállítási installációt Germane Barnes, a Studio Barnes igazgatója és a University of Miami School of Architecture asszisztens professzora jegyzi.

 

Lexus LF Z Electrified 10

 

A Lexus ismét a Design Miami kiállítás partnere lesz, ahol együttműködőként is részt vesz a Miami Egyetem partnereként egy olyan vízióval, amely az elektrifikált jövő következő generációs formatervezését vetíti előre. A projektet a Miamiban lakó építész, formatervező és oktató, Germane Barnes vezeti, akit széles körben elismernek különleges építészeti alkotásai miatt. A Lexus LF-Z koncepció által inspirált projekt az autóipar jövőjének emberközpontú, karbonsemleges és aprólékosan megmunkált koncepcióját tárja elénk, amelyet a Studio Barnes csapata és a Miami Egyetem hallgatói formálnak különleges installációvá. A Design Miami/ 2021 kiállításon látható alkotás olyan digitális részegységekkel rendelkezik majd, amely segít feltérképezni az elektrifikált, karbonsemleges, emberközpontű jövő lehetőségeit. Az installáció fizikai valóját dinamikus digitális élmény egészíti ki, amely világszerte mindenkihez szól.

 Lexus LF Z Electrified 1

Lexus LF Z Electrified 2

 

„A Lexus már régóta szolgáltat inspirációt a munkámhoz; a luxus, a kézművesség és a jövővel kapcsolatos víziója minden kulturált és közösséget inspirál, és valódi minőségi ikont hoz létre. Lenyűgöző lehetőség, hogy egy olyan installációt hozhatok létre, amely erre az örökségre épít, miközben az LF-Z Electrified koncepció potenciáljára és víziójára épít. Izgatottak vagyunk, hogy megmutathatjuk a világnak a jövőben rejlő potenciált az idei Design Miami/ kiállításon – egyrésze a Lexus következő generációs járművének felfedezésével, másrészt pedig a velem együtt dolgozó formatervezők új generációjának tehetségével, energiájával és víziójával felvértezve.” – avat be Barnes.

 Lexus LF Z Electrified 3

Lexus LF Z Electrified 4

 

„Örömmel társultunk Germane Barnes csapatával, valamint a Miami Egyetem hallgatóival az idei Design Miami kiállítás alkalmából, és már alig várjuk, hogy az emberközpontú, karbonsemleges jövőről szóló koncepció valóra váljon. Az LF-Z Electrified a Lexus következő fejezetét jelképezi, kikövezve az utat a következő generáció előtt. Az installáció ezt a víziót közelíti meg a jövő formatervezőinek perspektívájából.” – fogalmaz az együttműködés kapcsán Brian Bolain, a Lexus globális marketingvezetője

 Lexus LF Z Electrified 5

Lexus LF Z Electrified 6

 

A Design Miami 2021. december 1. és 5. között várja a látogatókat a Miami Beach Convention Center épületében.

 Lexus LF Z Electrified 7

 

Germane Barnes

 

Germane Barnes a Studio Barnes tervezőiroda vezetője, valamint a University of Miami School of Architecture Community Housing & Identity Lab (CHIL) részlegének professzora és vezetője. Barnes a munkája során az építészet és az identitás kapcsolatát vizsgálja, történelmi kutatásai és formatervezési víziói keretében vizsgálva az építészet szociális és politikai oldalát is. A formatervezés folyamatában erősen hisz és a projekt minden egyes állapotát különleges átalakulási lehetőségként tekinti.

 Germaine Barnes

 

A Miami Egyetem

 

A University of Miami egy magán kutatóegyetem és akadémiai ökoszisztéma, amelynek különleges földrajzi elhelyezkedése számos intézmény és tervező összekötését biztosítja. Az egyetem élénk és sokoldalú közössége 12 főiskolából és egyetemből áll, amely több mint 17.000 hallgatót szolgál ki több mint 180 szakon. A School of Architecture több mint 500 hallgatóval rendelkezik és meghatározó építészeti szerepekre készíti fel őket. A főiskola kutatással, professzionális részvétellel és kreatív gyakorlatokkal kíván továbblépni a tudás, a technológia, a környezeti felelősség, a szociális egyenlőség és a gazdagsági fenntarthatóság jegyében.

 Lexus L FZ Electfiried installacio