2022. január 13.

A vadonatúj Lexus NX-ben teljesen új multimédiás platform mutatkozik be, amely gyorsabb, még intuitívabb működést tesz lehetővé, kibővített szolgáltatásokkal: a Lexus Link Pro csúcsrendszer 14 colos nagyfelbontású kijelzővel rendelkezik, amely az egyik legnagyobb méretű megoldás az NX kategóriájában. Alapfeleszereltség a felhő alapú navigációval megtámogatott valós idejű közlekedésinformáció épp úgy mint a a beszédparancsokat támogató, új “Hey Lexus” asszisztens, vagy épp a vezeték nélküli, over-the-air rendszerfrissítések négyéves előfizetéssel.

 

Lexus NX konnektivitas 10

 

A kapcsolódás a prémium autók vásárlóköre számára különösen fontos tulajdonság, beleértve az információhoz való hozzáférést, valamint a könnyen kezelhető és mindig elérhető kommunikációt és szórakoztatást. A Lexus éppen ezért fokozta jelentősen a vadonatúj NX SUV modelljének multimédiás képességeit a 3,6-szor gyorsabb, 14 colos, nagyfelbontású érintőképernyővel rendelkező központi rendszerével, amely a kategória egyik legnagyobb megjelenítőjét nyújtja. A működtetés folyamatos, a válaszidő azonnali, az információ pedig kristálytiszta grafikával jelenik meg, amely kiválóan olvasható, fényviszonyoktól függetlenül – ezekre az alapokra építette a Lexus a valaha készült legátfogóbb multimédiás csomagját, amely az ügyfelek számára funkciók és információk széles körét teszi elérhetővé, minden utazást könnyebbé, hatékonyabbá és még jobban összekapcsolttá téve. A rendszer hozzáférést biztosít a felhő alapú navigációhoz. A folyamatos kapcsolódást biztosító szolgáltatás valós idejű közlekedési jelentésekre támaszkodva teszi könnyebbé az utazást, emellett pedig helyi információkat is közöl például az üzemanyagok árával vagy a parkolási lehetőségekkel kapcsolatban. A 14 colos Lexus Link Pro beépített navigációs rendszere ráadásul olyankor is segítséget nyújt, ha éppen nincs elérhető hálózat a felhő alapú rendszerből történő letöltéshez. A navigációs utasításokat a rendszer természetesebb módon adja ki, így a vezető könnyebben felismeri a teendőket. Például: „forduljon jobbra a benzinkútnál.” A központi érintőképernyő fizikai gombokat kínál a leggyakrabban használt funkciók működtetéséhez. Az intelligens felépítésnek köszönhetően a releváns menüket és vezérlőikonokat a vezető oldalán találhatjuk. Az emberközeli hozzáállást egyértelműen tükrözi az új „Hey Lexus” fedélzeti asszisztens, amely közvetlen beszédparancsokra válaszolva keres például az interneten, intéz telefonhívásokat, vagy irányítja az audiorendszert és a klímavezérlést. A rendszer megérti a természetes, párbeszédes beszédparancsokat és kijelentéseket, mint például a „fázom” vagy az „éhes vagyok” – válaszképpen pedig bezárja az ablakokat vagy közeli éttermeket ajánl. Emellett azt is képes meghatározni, hogy a vezető vagy az utas beszél-e éppen, a beszédparancsokat pedig háttérzaj mellett is képes értelmezni. A 19 különböző európai nyelv között a magyar is elérhető hozzá.

 Lexus NX konnektivitas 2

A jármű adatkommunikációs modulja (DCM) használatával a Lexus lehetővé teszi a multimédiás szoftver vezeték nélküli, over the air (OTA) frissítését, amelyhez a jármű tulajdonosának nem kell számítógépen fájlokat letöltenie vagy a szervizbe látogatnia. A Lexus lehetővé teszi az okostelefonok könnyű integrációját a vezeték nélküli Apple CarPlay vagy a (vezetékes) Android Auto kapcsolódással. A vezeték nélküli töltés pedig 50 százalékkal gyorsabb lett a korábbinál. Az utastérben négy USB csatlakozó kínál minden eddiginél több kapcsolódási lehetőséget – ebből három USB-C port töltésre, egy USB-A port pedig eszköz csatlakoztatására szolgál. A kapcsolódási lehetőségek ráadásul az autón is túlmutatnak: a Lexus Link okostelefonos alkalmazás segítségével távoli hozzáférést biztosít a járműhöz, amellyel be lehet állítani a klímaberendezést, zárni vagy nyitni lehet az ajtókat, de akár a vészvillogó aktiválására is lehetőség van. Az alkalmazás számos vezetéssel kapcsolatos adattal szolgál, értesít a figyelmeztetésekről, hasznos tanácsokkal segíti a hatékony hibrid közlekedést, valamint „find my car” autókereső funkcióval is rendelkezik. Nyugat- és Közép-Európában a vadonatúj NX-hez alapfelszereltségként jár a négyéves kapcsolódási csomag, így az új multimédiás rendszer teljes tudása kihasználható kiegészítő költségek nélkül. Miközben az opcionális, 14 colos Lexus Link Pro kínálja a legkifinomultabb multimédiás élményt, a széria 9,8 colos Lexus Link Connect is teljesen megújult, és a korábbi rendszernél 2,4-szer gyorsabb működtetési sebességgel rendelkezik. Emberközpontú, gyorsabb, jobb válaszidőkkel és minden eddiginél szélesebb körű tudással rendelkezik. A vadonatúj NX multimédiás rendszere vadonatúj kapcsolódási élményt kínál az ügyfekek számára, amely maximálisan szemlélteti a Lexus fejlett technológiák iránti elköteleződését.

Lexus NX konnektivitas 3

Lexus NX konnektivitas 4

Lexus NX konnektivitas 5

Lexus NX konnektivitas 6

Lexus NX konnektivitas 7

Lexus NX konnektivitas 8

Lexus NX konnektivitas 9

Lexus NX konnektivitas 10

Lexus NX konnektivitas 11