Lexus | Debrecen

Hírlevél feliratkozás

A Lexus a fellegekbe tör

 

A Lexus Yoshihide Muroya versenypilótával közösen indít versenycsapatot a 2022-es Air Race Világbajnokságon, Lexus/Pathfinder Air Racing néven. Az együttműködés közös fejlesztési lehetőséget biztosít az autóipar és a repülőgépek világa között. A Lexus már 2016 óta támogatja Muroyát: ezen együttműködés eredményeképpen jött létre például az LC kupé új szénszálas hátsó légterelője, amelynek fejlesztése során a repülőgép aerodinamikai elemzési technológiáját használták fel.

 

Lexus Air Racing 1

 

A Lexus az egekbe viszi fejlett technológiáját az új partneri viszonynak köszönhetően, amely a Pathfinder csapatot és Yoshihide Muroya versenypilótát támogatja. Az együttműködés célja a jövő évben kezdődő első Air Race Világbajnokság – a The Air Race – megnyerése. A győzelem érdekében a Lexus és a Pathfinder együtt dolgozik a versenyrepülőgép fejlesztésének felgyorsításán mindkét oldal technológiájának, tapasztalatának és tudásának felhasználásával. A Lexus műszaki tanácsadókkal segít az aerodinamika, a hűtés és az ergonómia területén előrébb lépni. A cél egy olyan erős közös csapat megalkotása, amely segíti Muroya győzelmi törekvéseit.

Lexus Air Racing 2

 

„A Lexus rendkívüli technológiai támogatásával szeretnék én lenni az új Air Race első bajnoka. Úgy hiszem, hogy izgalmas történetek születnek majd a rajongók és a csapat jóvoltából.” – fogalmaz Muroya.

Lexus Air Racing 3

 

„A Lexus izgatottan várja a világhírű Muroyával közös légi versenyzés kihívásait. A motorsportok izgalmával és élvezetével, valamint a sportolóktól tanult alázattal elérjük majd céljainkat, többek között a motorsport ihletésével alkotunk majd egyre jobb autókat, ahogyan azt a márkatulajdonos Akio Toyoda megálmodta.” – avat be Koji Sato, a Lexus elnöke.

Lexus Air Racing 4

 

A Lexus és Muroya felhasználja majd az együttműködés során szerzett tapasztalatot, hogy javítsa a társadalomra és a környezetre való hatását. A Lexus részéről az együttműködés hozzájárulhat ahhoz, hogy technológiailag környezetkímélőbb autókat építsenek, tovább segítve a márkát a karbonsemlegesség felé vezető úton, például az aerodinamika, a hűtés és a súlycsökkentés területén történő előrelépéssel. Muroya pedig a versenyzés mellett segít a következő generációs mobilitás megalkotásában. Tervei között szerepel egy új repülőtér a teszteléshez a japán Fukushimában. A helyi vállalatokkal együttműködésben egy karbonsemleges repülőgép megalkotásán dolgoznak majd, többek között a könnyű sportrepülőgépek gyártási technológiájának megismertetésével. A Lexus és a Pathfinder szeretné feltérképezni az autóipar és a repülőgépgyártás együttműködésének minél több lehetőségét. A Lexus a világhírű versenypilótát, Muroyát már 2016 óta támogatja, osztozva inspiráló, „soha ne add fel” hozzáállásán. 2017-ben született meg az együttműködés eredményeként az új Technology Exchange Group, amelynek segítségével a Lexus és Muroya már elkezdtek dolgozni a repülés és az autózás világának közös fejlesztésén. A kezdeményezés számos érdekes innovációt alkotott meg, például Muroya repülőgépének új vezérlőjét, amely a Lexus érzékelési technológiáját használja, valamint egy vadonatúj fordulási manővert a repülőgép számára, amely a Lexus járműtesztelési eljárásából származó aerodinamikai elemzés eredményeképp született meg. A gyümölcsöző technológiai kapcsolat eredménye a másik oldalon például az új szénszálas erősítésű műanyag (CFRP) légterelő, amely a repülőgépeknél szerzett aerodinamikai tudást kamatoztatja. Az új megoldás a Lexus LC kupéhoz elérhető és Európában 2022-ben mutatkozik be.

 

Lexus Air Racing 5

Lexus Air Racing 6

Lexus Air Racing 7

Lexus Air Racing 8